Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Granfondo Popovača 2022.

Granfondo Popovača 2022.

ORGANIZATOR I POKROVITELJI:

Bicikistički klub RODA, ALUMINIJ GRAĐENJE j.d.o.o., Grad Popovača, TZ grada Popovače, Vinarija Miklaužić, INA d.d., Alpha bike, Keindl sport, AMK Gušteri, FORD Lacković , Šašek A.a., , MiP, HBS

OPIS MARATONA

„GRANFONDO POPOVAČA2022“ se vozi kroz tri Županije:

Sisačko moslavačku županiju, Zagrebačku županiju i Bjelovarsko bilogorsku županiju.

Vozi se državnim i županijskim cestama koje su u odličnom stanju i s vrlo atraktivnim dijelovima cesta, te se nadamo da svojom konfiguracijom terena može pružiti užitak rekreativcima ali i pojedine vozače potaknuti na uzbudljivu utrku do samog cilja, koji će svoje biciklističke sposobnosti izdržljivosti pokazati na završnom usponu prije cilja u dužini od cca 4 km. Ceste su državne i županijske te nisu zatvorene već se vozi u normalnom režimu vožnje ali uz pratnju organizatora- motoristi i automobili.


DATUM: 24.04.2022.
VRIJEME: 11:00 – 17:00 sati

STAZA MARATONA

Start u gradu Popovača na Trgu grofova Erdodyja- Velika Ludina- Novoselec- 14 km na izlasku iz mjesta Novoselec dolazi se na KRUŽNI TOK prije mjesta Križ ( vozi se desnom stranom i ne ide se u mesto Križ već zaobilaznicom mjesta- molimo na pažnju vozača)- Graberje Ivanićko ( 21 km oštro desno skretanje da Državnu cestu – molimo OPREZ)- Šumećani-Dapci-Palačani-Bosiljevo-Čazma( na 34 km ulaz u gradu Čazmi je prolazni cilj a poslije prolaznog cilja je veliki kružni tok i prolazak kroz ostatak rada , te molimo na OPREZNU VOŽNJU)-Gornji Draganec- Vagovina-Daskatica- Šteanije ( u mjestu Štefanije skreće se oštrim zavojem u desno – OPREZ prilikom skretanja)- 47 km od starta i prva okrepna stanica na ulazu u mjesto Laminac. – Ivanjska( 55 km nalazi se kružni tok OPREZ - vozi se na desni izlaz iz kružnog toka)- Berek-Šimljanica-Begovača-Trnovitički Popovac (74 km oštro skretanje na desno- OPREZ)-na 75 km u mjestu Trnovitički Popovac druga okrepna stanica- Oštar Zid (79 km dolazi se na raskrižje i skreće se u lijevo- OPREZ)-Gornja Garešnica (na 81 km skretanje u lijevo- OPREZ zbog raskrižja)- Novo Selo Garešničko-Podgarić.
Poslije izlaska iz mjesta Podgarić započinje završni uspon u dužini cca 4 km. U ovom dijelu, uspon i spust su na neki mjestima oštećeni. Također, oprez na spustu jer su neki zavoji dosta oštri i na nekim mjestima cesta je oštećena a promet cestom nije ZATVOREN.

Sve informacije i moguće promjene u vezi maratona možete pratiti na web stranici ili facebook stranici organizatora.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188