Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Dan Planeta Zemlje - Ekološka akcija čišćenja Popovača

Dan Planeta Zemlje - Ekološka akcija čišćenja Popovača

Nakon uspješno održane manifestacije "Noć muzeja" početkom godine Udruga "Moslavina" nastavlja provoditi svoje planirane godišnje aktivnosti od kojih je sljedeća EKOLOŠKA AKCIJA ČIŠĆENJA na području Grada Popovače, a u svrhu obilježavanja Dana Planeta Zemlje koja će se održati u subotu, 22. travnja 2023. s početkom u 10:00h na lokaciji Stari Hrastovi, Popovača, dok je planirano vrijeme završetka u 14:00h.

Službeni poziv organizatora iz Udruge "Moslavina" za sudjelovanje u ovoj akciji:

STARI HRASTOVI 22.04.2023. - EKO AKCIJA
Drage građanke i građani, svjedoci smo tome kako u našoj okolini nažalost ima sve više i više smeća.
Upravo zbog toga planiramo eko akciju čišćenja smeća te Vas pozivamo da nam se priključite u čišćenju divlje deponije smeća 22.04.2023. u 10 sati na cesti prema Starim Hrastovima te na samoj lokaciji Stari Hrastovi.
Osim na tim lokacijama, planiramo očistiti bačve od nafte na pritocima Jelenke te smeće koje je donijela voda na promatračnici u Lonjskom polju.
Mi to sami ne možemo sve očistiti pa Vas molimo za pomoć.
Ako Vam smeta kad prelazite nadvožnjak na ulazu autoceste dođite, ako ste kao mladi poslije zabava išli na Stare Hrastove, također dođite!
Nakon akcije naši partneri Hrvatske šume postaviti će rampu na ulazu u područje te tako pokušati spriječiti ponovno onečišćenje prirode u tom dijelu. Sam odvoz smeća će nam omogućiti komunalni servisi KSP, a u organizaciji sudjeluju Turistička Zajednica Grada Popovače te sam Grad Popovača i Park prirode Lonjsko polje.
Bit će super, zovi sve i ponesi rukavice (imamo ih mi ako netko zaboravi). 
Svi su dobrodošli!

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188