Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Održana 2. sjednica Koordinacijskog odbora akcije 'Grad prijatelj djece'

Održana 2. sjednica Koordinacijskog odbora akcije 'Grad prijatelj djece'

Koordinacijski odbor inicijative „Popovača- Grad prijatelj djece“ održao je svoju drugu sjednicu.

Podsjetimo, Grad Popovača uključio se u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece” 2021. godine. Iste godine osnovan je Koordinacijski odbor za provedbu Akcije, a predstavnici istog su iz područja predškolskog odgoja, osnovnog školstva, zdravstva, sportskih organizacija, vjerskih organizacija, socijalne skrbi i udruga koje svoje aktivnosti usmjeruju radu s djecom; kulturna umjetnička društva,vatrogastva te nadležnih upravnih odjela Grada Popovače.
Kako je obrazložio predsjednik Koordinacijskog odbora, zamjenik gradonačelnika i direktor Turističke zajednice Lovro Miklaužić, prijedlozi odluka koji su predstavljeni članovima, nužni su kako bi se zaključila realizacija ove inicijative te Grad Popovača ostvario status Grada- prijatelja djece.
Članovi Koordinacijskog odbora usvojili su Pravilnik o radu te su voditeljicom Dječjeg gradskog vijeća imenovali ravnateljicu Knjižnice i čitaonice Ivanu Vlašić.
Miklaužić je izvijestio okupljene kako je Gradsko vijeće Popovače na svojoj posljednjoj sjednici donijelo Odluku o osnivanju Dječjeg gradskog vijeća, a čijim će se konstituiranjem ispuniti i posljednji korak za priključenje ovoj akciji. „Temeljem odluke o uključenju Grada Popovače u akciju “Gradovi i općine – prijatelji djece” jedna od očekivanih aktivnosti je i osnivanje Dječjeg gradskog vijeća Grada Popovače kao oblik aktivne dječje participacije u životu lokalne zajednice. Dječje gradsko vijeće predstavlja institucionalni okvir za ostvarivanje dječjih prava u pogledu djelatnog sudjelovanja u životu Grada Popovače, a koji će se provoditi uz sudjelovanje učenika iz obje osnovne škole na podrčju Grada Popovače, po šest učenika viših razreda iz svake škole. Na takav način djeci se osigurava slobodno izražavanje mišljenja, iznošenje prijedloga odraslima, ali i sudjelovanje u procesu donošenja odluka, sve u cilju povećanja kvalitete življenja u našem gradu kao sigurnom i poticajnom okruženju za djecu“- obrazložio je Lovro Miklaužić.
„Budući da se na području Grada Popovače već provodi niz programa usmjerenih na prava i potrebe djece, kao aktivni sudionik društvenih inicijativa smatram da ova sredina svakako zaslužuje nositi naziv „Grad prijatelj djece“”- zaključio je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća gradonačelnik Josip Mišković, iskazavši tako punu podrško u provođenju ove akcije.

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188