Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Lora Križanić izabrana za dječju gradonačelnicu Popovače

Lora Križanić izabrana za dječju gradonačelnicu Popovače

Grad Popovača aktivno odrađuje korake ka dobivanju statusa Grada- prijatelja djece, gdje je jedan od istih osnivanje Dječjeg gradskog vijeća i izbor gradonačelnika/gradonačelnice.

Stoga je jučer održana 1. sjednica Dječjeg gradskog vijeća na kojoj su provedeni i izbori gradonačelnika/gradonačelnice međusobnim glasanjem prije kojeg je svaki kandidat rekao nešto više o sebi. Podršku su dobili i od svojih ravnatelja škola Zvjezdane Martinec i Dražena Mlakara koji su zajedno s njima prisustvovali ovoj sjednici.
Najviše glasova osvojila je Lora Križanić iz OŠ Popovača koja je proglašena dječjom gradonačelnicom, a njenim zamjenikom proglašen je Leon Miša iz OŠ Zorke Sever.
Lora je u svom predstavljanju istaknula da je odlična učenica i jako dobra prijateljica i savjetnica. Trenira za ženski nogometni klub „Moslavac“, a u budućnosti se vidi kao liječnica što joj je san odmalena.
U mandatu koji je ispred nje, u trajanju od dvije godine, zalagat će se za prava i uvažavanja mišljenja učenika i ostale djece, kao i za ista prava i mogućnosti bez obzira na nečiju nacionalnost, boju kože ili vjeru.
Dječje gradsko vijeće vodio je gradonačelnik Josip Mišković koji je tom prilikom naglasio kako je glas djece u Popovači od izuzetne važnosti, a uz njega su bili i njegov zamjenik Lovro Miklaužić, predstavnica TZG Popovača Ksenija Tomac Špoljarić koja je i tajnica Koordinacijskog odbora inicijative Popovača Grad prijatelj djece te ravnateljica Knjižnice i čitaonice Ivana Vlašić kojoj je povjerena i funkcija voditeljice Dječjeg gradskog vijeća.

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188