Trg Grofova Erdodyja 5, 44317 Popovača

Ljeto u Popovači započelo ronjenjem na Trgu kod Doma kulture

Ljeto u Popovači započelo ronjenjem na Trgu kod Doma kulture

Proteklog vikenda u Popovači je gostovao 'Pogled u plavo', već tradicionalni sadržaj kojim započinje 'Sunčana strana grada', a nudi građanima jedinstvenu priliku uživati u svim čarima i ljepotama ronjenja.

Prepoznatljivi montažni bazen projekta 'Pogled u plavo' i ove se godine smjestio na Trgu II kod Doma kulture gdje su za sve sve ljubitelje ronjenja i one najmlađe omogućena besplatna probna ronjenja pod punom ronilačkom opremom, uz stručni nadzor i sigurnost instruktora ronjenja.
'Pogled u plavo već duži niz godina dolazi u Popovaču i na taj način promoviramo ronjenje i ronilačke aktivnosti, a posebno nas raduje što djeca imaju mogućnost upoznati se s ronilačkom opremom i okušati u samom ronjenju. Pogled u plavo gostuje u sklopu programa Sunčana strana grada' koji je osmišljeno kako bi naši građani, a posebno djeca tijekom ljeta imali određene dodatne sadržaje, pa tako u Popovači imamo niz manifestacija na tjednoj bazi i vikendima kada imamo različite koncerte i sportske sadržaje. U pripremu ljetnih aktivnosti se uz Turističku zajednicu angažiraju i brojne udruge“- rekao je Josip Mišković, gradonačelnik Grada Popovače koji organizira ovaj projekt uz Turističku zajednicu grada Popovače, a u suradnji s Agencijom Plava promocija. Podršku u provedbi edukativno – promotivnog projekta 'Pogled u plavo' pružili su ronioci Ronilačkog kluba RIS Kutina koji su se sa zadovoljstvom pridružili ovoj inicijativi, te ronioci ronilačkog kluba HRVI Nemo-Adriatic i ronilački tim Pogleda u plavo.
Nakon kraće poduke o osnovnim pravilima ronjenja i ronilačkoj opremi posjetitelji su imali priliku zaroniti u montažni bazen te uživati u čarima i ljepotama ronjenja, a ujedno razgledavati podvodnu izložbu fotografija poznatog hrvatskog podvodnog fotografa Marjana Radovića koja se nalazi na unutarnjim stranicama bazena i prikazuje ljepote hrvatskog podmorja te pridonosi stvarnom doživljaju dubine.
'Iz godine u godinu imamo zavidan broj posjetitelja koji se žele okušati u ronjenju, a ovo je sjajna prilika posebno za djecu koja imaju mogućnost probnog zarona u potpuno kontroliranim i sigurnim uvjetima bazena, a projekt pobuđuje izuzetno veliki interes kod djece koja imaju jedinstvenu priliku okušati se u ronjenju s ronilačkim bocama', rekao je Lovro Miklaužić, direktor Turističke zajednice Grada Popovače.
Osim besplatnih probnih ronjenja, Grad Popovača nudi i brojne druge sadržaje za posjetitelje.
'U Popovači imamo izuzetno bogat kulturni program kroz cijelo ljeto, a posebno za djecu kako bi im tijekom ljetnih praznika pružili dodatne sadržaje. Osim brojnih zabavnih i sportskih programa imamo prekrasne objekte za odmor, a i veliki broj posjetitelja dolazi iz inozemstva koji traže mir i opuštanje u prirodi. Također, izuzetno smo ponosni na naše vinarije s autohtonim vinom Moslavine, Škrlet', rekla je Ksenija Tomac Špoljarić iz Turističke zajednice Grada Popovače.
'Pogled u plavo provodi se od 2010. godine, a do sada smo mnogima približili ronjenje u sklopu Pogleda u plavo koji ima za cilj promociju ljepota hrvatskog podmorja, Hrvatske kao ronilačke i turističke destinacije, ponuda u ronjenju i općenito ronjenja kao aktivnosti. Osim toga cilj projekta je i poticanje čim većeg broja osoba na bavljenje sportom i vodenim aktivnostima te uključivanje mladih u promotivne, edukativne i ekološke programe i aktivnosti', rekla je Andreja Vedrina, direktorica Agencije Plava promocija i voditeljica projekta Pogled u plavo. 

Kontakt info

Turistička zajednica grada Popovača
Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

Nazovite nas na:
044/652-486
mob. 099/333 0188

Pošaljite nam email:
turisticka.zajednica@popovaca.hr

Impressum

Kontakt info

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA POPOVAČE

Trg Grofova Erdodyja 5
44317 Popovača

tel. 044/652-486
mob. 099/333 0188