'Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje'

Na prostoru novouređene gradske tržnice u Popovači u subotu 16.10. održana je centralna svečanost 'Dani kruha' u okviru programa pod nazivom 'Jesenski plodovi Grada'  .
Radi se o programu kojeg je osmislila Turistička zajednica uz brojne udruge s popovačkog područja, popovačke osnovne škole i Dječji vrtić te gradske Knjižnice i župe sv. Alojzija Gonzage. Kako su poručili organizatori, cilj ove manifestacije koja se provodi već godinama u odgojno-obrazovnim ustanovama i udrugama je da kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti među građanima ističu bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te zajedno izraze zahvalu za plodove zemlje. Manifestacija 'Dani kruha' okupila je mnoštvo djece i odraslih, te potaknula njihovu kreativnost i maštovitost.


Svečanost je započela formiranjem vesele povorke od Trga II ispred Doma kulture kroz kružni tok u središtu Popovače do gradske tržnice koja će uskoro postati središnje mjesto ponude proizvoda domaćih poljoprivrednih gospodarstava gdje je zaželio dobrodošlicu svim sudionicima i posjetiteljima i otvorio svečanost dogradonačelnik Lovro Miklaužić uz kojeg je manifestaciji nazočio i predsjednik Gradskog vijeća Saša Jagarčec. Nakon uvoda održan je prigodni program gdje su se predstavili; vrtićka skupina "Vjerverice" Voloder, dječja skupina KUD-a Jelenčanka, pjevačka skupina OŠ Popovača "Jelenke", dječja skupina KUD-a Potočanka i mažoretkinje grada Popovače. Posjetitelji su mogli uživati u bogatom glazbeno-dramskom programu, razgledati brojne štandove i degustirati različite kolače i ostale domaće proizvode. Sudionici organizacije ove manifestacije koji su uz Turističku zajednicu Grada Popovače također predstavili svoje proizvode i aktivnosti na štandovima su Udruga pčelara "Lipa" Popovača, Udruga vinogradara i voćara "Škrlet" Popovača, Seoski turizam Bistrički, OŠ Zorke Sever Popovača, Učenička zadruga OŠ Popovača "Jelenak" Dječji vrtić Popovača, Caritas župe sv. Alojzija Gonzage Popovača, Župa sv. Antuna Padovanskog Voloder, Knjižnica i čitaonica Popovača, KUD Jelenčanka i KUD Potočanka.